Millainen minä olen?

Ristiriitainen, mutta sitkeän hyväuskoinen mitä tulee omiin ja muiden ihmisten mahdollisuuksiin kehittyä.

Olen kissakettujänis: oppineen omahyväinen ja omahyväisen oppinut millainen on vapauteni suhteessa useimpien muiden ihmisten sidonnaisuuteen. Ainoa ongelmani on hakea jatkuvasti kompromissia muiden ihmisten ja omien unelmien välillä. Taika uhkaa valua sormien lävitse.

Yhtäältä olen pakotettu uskomaan yhä enemmän siihen, millaisena muut uskovat nähneensä minut "henkilökohtaisimmillani". Toisaalta on aivan selvää, että niistä törmäyskohdista, joista tuo muiden tieto on peräisin, on jäänyt itseen jälkiä, jotka tekevät minut hieman toiseksi kuin koskaan aiemmin. Pidän myös tiukasti kiinni siitä, että saan olla yksityiselämässäni vapaa monimuotoisen duunini tuomista rooleista gendertutkijana, romanssien analysoijana tai luontoestetiikan harjoittajana. Sanokaa minun sanoneen: jos gynekologin saa yllättää housut kintuissa niin miksei romanssitutkijaa saisi yllättää vajaa sydänpussi rinnassa?

Olen aika lailla väsynyt siitä millaisessa yhteiskunnassa joudun elämään ja millaisessa joutunut kasvamaan, mutta siksi runsaasti olen jo nähnyt Eurooppaa että tiedän millainen tilanne on muualla. Ristiriitainen olen siinä mielessä, että mielenkiintoni kohteet ovat jokseenkin eri elämänalueilta: tietokoneet ja luonto, pasifismi ja seikkailuelokuvat, runous ja matematiikka, Pohjois-Savon järvimaisema ja ulkomaan matkailu.

Haluaisin kovasti tietää mitä Suomessa tapahtui vuonna 1991, koska siitä pitäen erinäisten tuttujen ihmisten elämä alkoi muuttua karuselliksi ja minä menin siinä mukana viiden vuoden ajan. Nyt olen kierrellyt eteläisen Suomen, jossa kaupungeista läheisin on Tampere, mutta kaikki tärkeät maisemani ovat iankaiken Savossa.
Toisaalta "I think my spaceship knows which way to go" eli olen ollut matkalla Hollywoodiin, suunnasta päätellen.

Unelmissani ratkaisu tähän vaellukseen ja etsiskelyyn olisi majatalo, jossa ihmiset voisivat viipyä muutamia öitä, kuukausia tai vuosia, kukin sen mukaan miten kaipaavat rauhaa maaseudulla ja erilaisten, vapaampien ihmisten läheisyydessä.

Muita suunnitelmia ovat viimeistellä keskeneräinen romaanisarja ja useat novellikokoelmakässärit, ja kenties vähitellen fiksata oma fantasiamaailma, Serekritia, jolle omistautua loppuelämäkseen a la Tolkienin valtakunnat. Roolipelit ja pelit ylipäänsä kiehtovat, vaikka olen ns. huono häviäjä. Mutta roolipelithän ovatkin enemmän rituaaleja kuin mitään pelejä.

Akuutimpia ja vuosi vuodelta toistuvia tavoitteita ovat liikunnallisempi ja metsäisempi elämä, satunnaiset yritykset kevyempään ja terveempään ruokavalioon.

Kuulisin mielelläni millainen ihminen "sinä", arvoisa lukija tai surffari, olet pohjimmiltasi.
Voit lähettää vaikkapa sähköpostia:
e-mail: csmaso[a]uta.fi

Soikkelin Bittien Saaristo Soikkelin virtuaalinen koti